Любов все стерпить.
Як багато створено пісень, фільмів, книг про кохання. Міркують про це прекрасне почуття всі і всюди. Хтось в нього вірить, а хтось ні. Сьогодні розповім вам про кіно, в якому ця сама любов займає мало не найголовніше місце. «Білосніжка і мисливець 2», «Білосніжка і Снігова королева» або «Мисливець: Зимова війна» - як вам буде завгодно, саме про цей фільм піде мова. Це дебютна робота французького режисера Седріка Ніколя-Трояна. Цікава задумка, відомі актори, казкова атмосфера - далі докладніше.

Снігова королева та Равенна (Емілі Блант і Шарліз Терон) Почнемо, мабуть, із сюжетною складовою. Цей фільм є напівсиквелом-напівприквелом до «Білосніжки і мисливця» 2013 року Руперта Сандерса. Перша його половина розповідає нам про історію всіх персонажів: як Снігова королева стала такою, звідки взялися Мисливці, мотиви Равенни. Друга половина - то, що було після подій роботи Сандерса, тобто після смерті Королеви і початку правління Білосніжки. Обидві історії непогано гармоніюють одна з одною і складають красиву цілісну картину. Якщо говорити конкретніше, то варто відзначити - відвертих ляпів немає. Хіба що виникають питання про дії героїні Джесіки Честейн. Від ненависті до любові, як то кажуть, один крок ... Крім того, сюжет трохи заплутаний - вічно щось та йде не за планом. Герої часто змінюють сторону протистояння, і не завжди очевидно хто за кого.

Про акторську гру чогось особливого й не скажеш. Шарліз Терон було мало. Але в цьому «мало» вона показала, що не дарма отримує свої гроші. Емілі Блант весь фільм була з кам'яним обличчям, такий вже у неї персонаж, а Кріс Хемсворт - навпаки прикольним. Цей епітет дуже добре підходить, бо його міміка з усіх емоцій могла викликати тільки сміх. Не сказати, що актори зіграли погано. Ні, такого не було. Але прекрасної їх гру назвати теж не можна (Шарліз не дали себе показати у всій красі).

Красуні і шикарні актриси. Приятною несподіванкою став гарний гумор - «наш». Мисливець і гноми видали кілька досить непоганих жартів. Особливо круто виглядали четверо коротунів, адже для цього вони і були задіяні в картині.

Коротко про решту. У фільмі багато сутичок. Битви з мисливцями, гоблінами, королевами - всього в достатку. Запаморочливих видів, на жаль, немає (все досить просто: поля, ліси, замки), але в цілому картинка виглядає непогано.

Музики особливо немає. Тільки на титрах можна почути пісню американської співачки Halsey - "Castle". Варто відзначити, що фільм сильно змахує на мелодраму - половина персонажів закохані однин в одного. Величезна кількість сцен з відкритими обіймами, поцілунками і іншим подібним. Багатьох це може відштовхнути.

Санта-Барбара між мисливцем і Сарою (Кріс Хемсворт і Джессіка Честейн) Підсумуємо. «Білосніжка і мисливець 2» вийшов непоганим. Захоплюючі бійки, красива історія і гумор закривають собою місцями непоказну гру і якусь «сопливість». Просування теми «любов може здолати все» виглядає логічно і обґрунтовано, як не дивно. Тому фільм вартий того, щоб його подивитися.

Максим Драч, 22 квітня 2016 р